Snoezelruimte (9)

WorldWideSnoezelen ontwerpt en richt een snoezelruimte in bij Gooizicht Hilversum

Worldwidesnoezelen.com ontwerpt, ontwikkelt en richt uw snoezelruimte volledig in. Dankzij de jarenlange expertise van Ilse Achterberg krijgt u een deskundig en onafhankelijk advies. Afhankelijk van uw cliëntengroep wordt uw snoezelruimte op maat en optimaal ontworpen en ingericht. Het resultaat is altijd een maximaal afgestemde zintuigprikkelende ruimte waarin u en uw cliënten zich altijd prettig voelen. U bereikt wat u wilt en uw cliënten beleven wat ze nog nooit hebben beleeft. Dankzij de onafhankelijke positie van Worldwidesnoezelen.com bent u verzekerd van een snoezelruimte tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding.

 

Vandaag was worldwidesnoezelen op bezoek bij de Matrijs in Kortenhoef.

De Matrijs biedt dagbesteding aan jongeren en jongvolwassenen die een bepaalde structuur nodig hebben.

  • Wij bieden op het leren en ontwikkelen gerichte activiteiten aan voor jongeren en jongvolwassenen die veel structuur nodig hebben
  • Dit kunnen individuele activiteiten zijn, maar ook groepsactiviteiten of workshops.

Wij van WorldWideSnoezelen wilden graag de snoezelruimte bekijken en ook te weten komen hoe de Matrijs de ruimte gebruikt.

 

Hallo Ad en Ilse,

Allereerst willen we jullie heel hartelijk bedanken voor het gratis beschikbaar stellen van jullie snoezelruimte de Hartenberg.We hebben een geweldige middag gehad. Onze zoon Ben heeft ontzettend genoten. Hij heeft 3 uur lang een grijns van oor tot oor op zijn gezicht gehad. Hij vond alles even mooi. Alle voelwanden hadden zijn onverdeelde aandacht.

Sinds juni 2007 heeft Worldwidesnoezelen haar eigen Snoezelbelevings- en educatiecentrum “Het Snoezelrijk”. Dit is met bijna 100m2 de grootste multifunctionele verhuurbare snoezelruimte van Nederland. De ruimte is gevestigd op een boerderij in Weesp, aan de rivier de Vecht in het midden van Nederland

logo2blauw

 Klik op logo voor website & foto's  - 

Click on logo for website & pictures

 

 

 

VOGG Philadelphia opent de SnoezelClub

Op 12 maart 2006 was er dan eindelijk zover. Zo'n 12 gehandicapte kinderen én volwassenen, verder snoezelaars genoemd, hadden zich aangemeld om mee te doen om een nieuw op te zetten activiteit uit te proberen, het snoezelen. Severinus vond het uitstekend dat deze VOGG/Philadelphia groep op zondagmiddag van hun snoezelruimte gebruik maakte.

Een snoezelruimte is een ruimte waarin de zintuigen geprikkeld kunnen worden door bijvoorbeeld licht, geluid en muziek. Het duo Bart en Erik van Lieshout gaf hieraan op een eigenzinnige manier vorm. Ze ontwierpen een mobiele snoezelruimte voor Heimerstein, een instelling voor verstandelijk gehandicapten, die bij de bewoners voor kan komen rijden, zodat er ter plaatse een feestje gebouwd kan worden.

De Sensory Bus is een 11 meter lange bus met een snoezelruimte. Er is een donkere kamer en een lichte kamer. De wanden in de donkere kamer zijn bekleed met tapijt en de wanden in de lichte kamer zijn van vinyl met schuimrubber.

Een voelwand voor in de Snoezelruimte zelf maken

In het kader van "zelf maken" hierbij een voorbeeld en enkele foto's van de voelwand die ik voor onze nieuwe snoezelruimte maakte. Ik gebruik hiervoor als basis het ophangsysteem en broodplanken (dus afneembaar) uit de keukenserie van Ikea.