Over ons & Ilse (Dutch)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Na de afronding van haar MBO-AB en HBO-MWAS opleiding is zij meer dan 10 jaar werkzaam geweest als activiteiten-begeleider in Verpleeghuis Bernardus te Amsterdam. In deze periode heeft zij het Snoezelen als nieuwe benaderingsvorm voor de demente oudere geïntroduceerd. Vele jaren van experimenteren, ervaring en ontwikkeling waren het resultaat. Inmiddels wordt zij gezien als één van de belangrijkste grondleggers van de succesvolle integratie van het Snoezelen binnen de 24-uurs zorg van demente ouderen.

 

Om aan de behoefte van anderen te voldoen al deze kennis en ervaring te delen, heeft zij diverse trainingen ontwikkeld en vele zorgmedewerkers in Nederland en het buitenland getraind in het toepassen van Snoezelen binnen de ouderenzorg. Aansluitend is zij bij een ander Verzorgingstehuis in Hilversum gaan werken om, als projectmanager & dagbestedingscoach, het Snoezelen te integreren binnen de dagelijkse zorg.

 

Met het doel de toepassingsmogelijkheden van het Snoezelen nog verder te ontwikkelen heeft zij vervolgens de overstap gemaakt naar het speciaal onderwijs. Op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen werd haar gevraagd Snoezelentechnieken geschikt te maken voor opname binnen lopende schoolprogramma's.

 

Ilse beschouwt het als haar missie het Snoezelen als filosofie & benaderingswijze zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. Een belangrijk element daarin vormt het uitwisselen van informatie en kennis. Door het opzetten van een internationaal platform op het internet hoopt zij weer een nieuwe bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en gebruik van Snoezelen binnen alle denkbare beroepsgroepen in de gezondheidszorg.

 

Lees 29052 keer