Ilse Achterberg

Snoezelen op een (regulier) kinderdagverblijf wordt steeds populairder. Een klein hoekje, totale sfeerverlichting, diverse voel- en belevingspanelen zijn HOT!

Kijk hier wat wij voor u kunnen betekenen. 

fotolijn

Naar aanleiding van de netwerkbijeenkomst hebben wij een besloten facebookpagina. 

Tijdens de netwerkbijeenkomst is er veel besproken. Om ervaringen met elkaar te delen in deze tijd is er besloten een facebookpagina op te richten waarop men vragen kan stellen, ervaringen kan delen en kennis kan overdragen. Er zijn een aantal uitgangspunten van deze site: Niets mag gedeeld worden met derde, een discussie mag maar behandel elkaar met respect, maak geen reclame of promotie voor een commerciel product of dienst en plaats foto's waarvoor je toestemming hebt. 

Wil je hier ook lid van worden? Dien dan je verzoek in op: Worldwidesnoezelen- ervaringen NL

Alle projecten van Het Snoezelrijk inclusief alle foto's staan weer online. 

Klik hier om alle foto's te bekijken. 

Door Elke Roox

Ondanks bewezen positieve effecten wordt snoezelen weinig gebruikt in de thuissituatie, vaak omwille van hoge aankoopkosten van de materialen. Een verhuurdienst van snoezelmateriaal wil op deze behoefte inspelen en zocht een ondersteunend adviesproduct voor het snoezelen in de thuisomgeving.

Op dinsdag 7 maart 2017 organiseert WorldWideSnoezelen.com in samenwerking met Vreugdehof een middagsymposium:

 ‘Kwaliteit van leven doet leven’

Everybody love to explore the world using all of their senses. These 25 Sensory Bottles help them do just that but in a way that is contained and easily controlled. These bottles are great for teaching color, for calming, even for helping your client relax and fall asleep. Enjoy! Click here for the article

Iedereen houdt er van om de wereld te ontdekken met zijn zintuigen. Onze clienten helemaal. Deze 25 sensorische flessen zorgt er voor dat de clienten dat kunnen doen op een makkelijke en controleerbare manier. Deze flessen zijn geweldig om kleuren aan te leren, te ontspannen en in slaap te vallen. Veel plezier! Klik hier voor het artikel (engels)

De aanleiding van het onderzoeksrapport ‘Snoezelen, bekwaam snoezelen binnen de structuurgroepen van kindercentrum de Speeldoos’ is een vraag vanuit Zozijn, Kind & Jeugd Zutphen. Zozijn is een organisatie die ondersteuning en begeleiding geeft aan mensen met een verstandelijke beperking.

Op de Herman Broeren school (cluster3) in Roermond hebben ze een snoezelruimte die veel wordt gebruikt. De snoezelruimte wordt gebruikt om te ontspannen maar ook om te ontdekken en te activeren. 

Pagina 1 van 16