De Ilse Methode
Het Snoezelrijk

Het Snoezelrijk

Welkom bij World Wide Snoezelen

Wat is WorldWideSnoezelen.com?

WorldWideSnoezelen.com is een informatieve website over Snoezelen en zintuigbeleving. De doelstelling is om alle beschikbare informatie over Snoezelen van over de gehele wereld beschikbaar te maken op één centrale plaats. De site is voor iedereen vrij toegankelijk en maakt het zoeken naar informatie over de toepassing van zintuigactivering voor verschillende doelgroepen eenvoudiger.

Waarom WorldWideSnoezelen.com?Ilse achterberh

Voor meer dan 25 jaar ben ik zelf actief als activiteitenbegeleidster. Het Snoezelen als benaderingswijze heb ik zelf toepast voor diep demente ouderen en kinderen met een geestelijke handicap en/of ernstige leerachterstand.

In de afgelopen jaren heb ik vele nationale en internationale trainingen, workshops en lezingen mogen geven. Allemaal met het doel anderen te laten leren van mijn ervaringen met Snoezelen. Langzamerhand werd het mij meer en meer duidelijk dat er velen over de gehele wereld fantastische resultaten bereiken met het Snoezelen. Ook het aantal doelgroepen, waarbinnen Snoezelen als benaderingswijze wordt toegepast, is de afgelopen jaren enorm toegenomen.

Maar,......tot mijn grote verbazing weet bijna niemand wat anderen doen, leren, ervaren, weten en kunnen. Het resultaat is dat men overal op wereld als het ware telkens het wiel opnieuw aan het uitvinden is. Deze situatie is niet bepaald helpend voor een verdere ontwikkeling en toepassing van het Snoezelen.

De oorzaak
En de oorzaak is duidelijk; een gebrek aan informatie en leerervaringen, waar anderen weer op verder kunnen borduren. Dit laatste is met name belangrijk aangezien de roep om wetenschappelijk bewijs van de effecten van Snoezelen en zintuigactivering steeds luider wordt.

De oplossing
En dat is nu wat ik met deze website en platform wil veranderen: "van elkaar leren door met elkaar informatie te delen".

Mijn missie en van Worldwidesnoezelen!

Het is mijn doel het Snoezelen en zintuigbeleving als een filosofie zoveel als mogelijk wereldkundig te maken en daarmee een bijdrage te leveren aan de wereldwijde acceptatie van het Snoezelen als een benaderingswijze.

Daartoe wil ik anderen stimuleren informatie onderling te delen, te discussiëren en van elkaar te leren zodat wij gezamenlijk de toepassingen van Snoezelen verder kunnen ontwikkelen en verbeteren. Niet ter glorie van ons zelf, maar ten bate van al die patiënten die het zo verdienen een meer menswaardig bestaan te leven. Het is mijn en onze opdracht hen daarbij zo veel als mogelijk te helpen.

Ik hoop dat deze website ook jou weer verder kan helpen in de ontwikkeling en toepassing van het Snoezelen!.

Wordt ook een ambassadeur van het Snoezelen!

Ilse Achterberg


Activiteitenbegeleidster, initiatiefnemer van WorldWideSnoezelen.com 

Volg ons ook op Facebook, YouTube of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ons met je vraag. 

Wil je meer weten over de Snoezelervaring en achtergronden van Ilse? Klik Hier

Lees 673994 keer
Meer in deze categorie: « Welkom Merry Christmas »

Nieuws