Snoezeltraining Cape Town

Rate this item
(0 votes)

In mei 2014 heeft Ilse Achterberg van Worldwidesnoezelen.com in samenwerking met Michele Shapiro uit Israël, in Kaapstad, Zuid Afrika een speciale training Snoezelen voor het de medewerkers van het Highlandshouse verzorgd. Het Highlandshouse is een verzorgingshuis voor dementerende ouderen en hebben recent een eigen nieuwe Snoezelruimte in gebruik genomen.

 

Naast de medewerkers van het Highlandshouse waren er ook enkele deelnemers die dagelijks werken met kinderen met autisme en een verstandelijke beperking. De training was dan ook een combinatieprogramma van het Snoezelen met dementerenden en het Snoezelen met kinderen met autisme.

Mede op initiatief van de directeur van het Highlandshouse, Harris Burman en de familie Osrin is dit speciale programma tot stand gekomen. De totale training van 3 dagen was voor alle deelnemers een eerste kennismaking met de professionele toepassing van het Snoezelen in de praktijk.harris burman

Het programma was een groot succes. Alle deelnemers waren zeer positief en onder
de indruk van de mogelijkheden van het Snoezelen voor hun cliënten. Ze zijn erg enthousiast om direct aan de slag te gaan.

English version
In may 2014, Ilse Achterberg of Worldwidesnoezelen.com in collaboration with Michele Shapiro from Israel, in Cape Town, South Africa conducted a dedicated training Snoezelen for the employees of the Highlandshouse. The Highlandshouse is a nursing home for demented elderly and they have recently opened its own new Snoezelen room.

In addition to the staff of the Highlandshouse there were also some participants who work daily with children with autism and intellectual disabilities. The training was then also a combination program of the Snoezelen with dementia patients and the Snoezelen with children with autism.

Due to the initiative of the Director of the Highlandshouse, Harris Burman and the family Osrin this special program was initiated. The total training of 3 days was for all participants a first introduction to the professional application of the Snoezelen in practice.

The program was a great success. All participants were very positive and impressed by the possibilities of Snoezelen for their clients. They are very excited to get going.

Harris Burman "I was very pleased and impressed by the high quality of the training. They were able to
Executive Director convince and stimulate the staff to work with the Snoezelen approach!"

Delia Kaplan "I am very positive about the results of the training and we are looking forward to the first
Deputy Director positive results!"

Maureen Tuck "After this training program I am convinced that our clients will benefit from the
Health Services Director Snoezelen approach!"

Barbara Bernstein "I now also see how Snoezelen can contribute to improve tcommunication between clients
Senior Social Worker and family members!'

 

highlands house

IMG 8165

IMG 8171

IMG 8176

IMG 8180

IMG 8173

IMG 8186

 

Read 7972 times