Snoezelclub van VOGG Philadelphia regio Eindhoven Helmond

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

 

VOGG Philadelphia opent de SnoezelClub

Op 12 maart 2006 was er dan eindelijk zover. Zo'n 12 gehandicapte kinderen én volwassenen, verder snoezelaars genoemd, hadden zich aangemeld om mee te doen om een nieuw op te zetten activiteit uit te proberen, het snoezelen. Severinus vond het uitstekend dat deze VOGG/Philadelphia groep op zondagmiddag van hun snoezelruimte gebruik maakte.

 

 

Daarnaast waren er ook vrijwilligsters aanwezig om ervoor te zorgen dat de snoezelaars helemaal in het snoezelen konden opgaan.
De snoezelruimte is meer een snoezelzaal, zo groot is die. In 3 groepjes van elk 4 snoezelaars kon er circa een uur gesnoezeld worden opgesteld. En wat hebben ze genoten van de ruimte, de muziek, het licht, het wiegebed, het waterbed en vooral van de begeleiding van de vrijwilligsters. Voetjes werden gemasseerd, kortom voor de snoezelaars was het helemaal af. Wanneer mogen we weer?

Er zijn afspraken gemaakt zodat de snoezelaars en de vrijwilligsters zich helemaal op het snoezelen kunnen concentreren. Snoezelaars mogen bijv. in de snoezelruimte hun knuffel meenemen, maar liever geen speelgoed. De ouders (of andere begeleiders) kunnen in de koffiekamer met elkaar praten, lachen, huilen, ideeën uitwisselen of wat op dat moment nodig is. Of meedenken hoe wel deze snoezelclub verder kunnen uitbouwen. U heeft vast ook goede ideeën. We zijn druk doende een naam voor deze snoezelclub te bedenken, denkt u met ons mee

Voor meer informatie, data, openingstijden en reservingen: KLIK HIER

 

Lees 16352 keer