Snoezelen; de favoriete activiteit van Armanda Goudswaard AB'er Blije Borgh (Dutch)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

"Sinds een half jaar werk ik op de groepsverzorging met dementerende ouderen. We doen uiteenlopende activiteiten: van spelletjes tot wandelen en van dia's kijken tot voorlezen, maar mijn favoriete activiteit is Snoezelen"

"Dat heb ik hier echter nog niet echt kunnen doen zoals ik dat op mijn vorige werk met gehandicapten deed. De mogelijkheden en middelen ontbreken nog en de bewoners hebben er ook eigenlijk nog een te hoog niveau voor.

Maar ik vond het altijd heel fijn, omdat je merkt dat de bewoners zich helemaalontspannen. Veel mensen denken bij snoezelen aan een beetje muziek luisteren en wat kroelen. Maar er komt veel meer bij kijken. Je moet een geschikte ruimte hebben en ook de materialen en de muziek zijn van groot belang.

Eind september, begin oktober komt er een verpleegunit bij. Dan kunnen we wel gaan snoezelen, omdat er dan meer huiskamers en dus ook meer niveau's van bewoners zijn. Ik weet natuurlijk niet hoe onze bewoners erop zullen reageren, maar als je kijkt naar hoe som- mige van hen (ondanks hun relatief hoge niveau) reageren op een activiteit met allerlei cremes, zullen ze ook van het snoezelen kunnen genieten."

Armanda Goudswaard

AB\'er Blije Borgh, Hendrik Ido Ambacht

(Klik hier om naar de website van de Blije Borgh te gaan)

 

Note: Artikel en Citaat zijn afkomstig uit de AS-nr10, Maandblad voor de Activiteitensector, Oktober 2004

 

Meer weten over de AS?

Klik hier of op de foto links

 

 

 

 


 

Lees 15506 keer