Snoezelkermis in West Vlaanderen, Doelgroep: zwaksten type 2 (kleuters, BLO & BUSO) (Dutch)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Snoezelkermis in west Vlaanderen (België / Belgium)

Datum: 7, 8, 9 en 10 maart 2005
Plaats: "Kleizaal" Pottelberg Kortrijk


Doelgroep: zwaksten type 2 (kleuters, BLO & BUSO) kleuters basisonderwijs (2de kleuterklas)
Organisatie: Stella Maris Instituut - SVS, Sportdienst Provincie West-Vlaanderen, Jeugdontmoetingscentrum Kortrijk, Stad Kortrijk

 

Inschrijving: via het inschrijvingsformulier - met aanduiding van voorkeursessie. Klik hier.

Bijdrage: € 2,50 per leerling

Richtlijnen:

Het snoezelen is een activiteit voor onze allerzwaksten uit het buitengewoon onderwijs en voor kleuters uit het basisonderwijs. Dit project wordt al jarenlang uitgewerkt door studenten van het Stella Maris Instituut. Tijdens de halve-dagactiviteit worden de verschillende sessies in een doorschuifsysteem aangeboden. Op een vast tijdstip vindt het kijkspektakel plaats, zodat elke groep de mogelijkheid heeft deel te nemen aan dit gebeuren.

Dit jaar krijgt de 16de snoezelkermis een totaal nieuw kleedje. Geen verplaatsingen meer, 1 centrale locatie : de Kleizaal te Kortrijk (Bouwcentrum Pottelberg). De Kleizaal is een grote polyvalente zaal van ruim 2000 m2. In deze zaal bieden een 20-tal verschillende snoezelstands een ruim en gevarieerd aanbod aan zintuigelijke prikkels. Naast de traditionele ruimtes zoals het restaurant, de voelruimte, de geluidsruimte, de fluorruimte, experimenteren met materialen en vloeistoffen, schimmenspel, de rustige ruimte, doen bewegen en bewegen met het lichaam en het succesrijke kijkspectakel, zijn er dit jaar ook wat nieuwigheden : de zwart-wit-ruimte, straattheater, een 5-tal verteltenten, de constructieruimte en zwart theater. De sfeervolle en kleurrijke belichtingen zal dit geheel ongetwijfeld een onvergetelijk feest van de verwondering maken. Laat ons vooral genieten van deze zintuigelijke speurtocht !

 

 

Om de website van Het Stella-MarisInstituut Kortrijk te bezoeken: Klik Hier!

 


 

Om naar de website van de Snoezelkermis te gaan: klik hier

Lees 8991 keer