Scholen en dagverblijven (8)

De Snoezelkarren welke WorldWideSnoezelen heeft geleverd bij de UZA Ziekenhuisscholen waar Leerexpert onderwijst, zijn een uitkomst. Gazet van Antwerpen beschrijft in hun artikel waarom.

Met grote dank aan Kinderkanker VZW voor de sponsoring!

Lees hier het artikel

Parkschool: Juffrouw Tiny organiseerde een snoezeldag met dieren voor leerlingen van het SO en enkele leerlingen van het VSO. Het was prachtig om te zien hoe onze leerlingen met de verschillende dieren omgingen.

Kijk voor meer foto's op de site van de parkschool.

 

Dutch:

BAMB' le is een snoezelspeeltuin voor kleuters en verstandelijk gehandicapten. De speeltuin vertaalt de basisprincipes van de populaire binnenactiviteit 'snoezelen' naar een buitenactiviteit. Zo ontstaan een nieuwe soort van speeltoestellen, die de verschillen tussen mensen helpen overbruggen. Hier zie je enkele voorbeelden van de opbouw van een Snoezelspeeltuin

English:

BAMB'le is a Snoezelen playing ground designed for toddlers and children with a mental handicap. The playing-ground transfers the in-house snoezelenactivities towards an out-house activity. Because of this new playing equipment is created which can bridge the differences between people. Here you can see an example of a Snoezel playing ground.

Snoezelkermis in west Vlaanderen (België / Belgium)

Datum: 7, 8, 9 en 10 maart 2005
Plaats: "Kleizaal" Pottelberg Kortrijk

Een snoezelbox speciaal ontworpen voor baby's in de kinderopvang.

 snoezelbox1

Vanuit de gedachte die leefde vanuit kinderopvang Nijntje Pluis om  meer  ontspanning, rust en veiligheid aan de baby te kunnen bieden, ontstond de Snoezelbox voor de baby. De snoezelbox box van 1.5 bij 2,5 is afgeschermd met zachte materialen aan de binnenkant en de vele materialen eromheen maken het middel tot snoezelen compleet.

Hierbij enkele foto's van onze zelf ingerichte snoezelhoek. Wij bieden gastouderopvang aan kinderen van 0 - 4 jaar. Onze naam (Snoozel) zegt al veel over onze binding met Snoezelen.

Waar is het allemaal om begonnen?

In M.P.I.G.O. de Dageraad is er een snoezelruimte waar de kinderen kunnen gaan snoezelen. Er is maar een beperkte tijd om te gaan snoezelen, omdat er vele groepen (verschillende klassen) hiervan gebruik willen maken. Er is een beurtrol opgesteld, maar daardoor komt elke groep niet zo vaak aan de beurt.

Snoezelkermis in west Vlaanderen (Belgi? / Belgium)

Datum: 7, 8, 9 en 10 maart 2005
Plaats: "Kleizaal" Pottelberg Kortrijk