Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De “Natural Daylight – Health” (NDH) van Gaia Products is een unieke daglichtlamp die nieuwe mogelijkheden biedt in de zorgsector.

IMG 0012De Natural Daylight – Health is uniek door het gebruik van plasma technologie op basis van een vinding van Nikola Tesla; de meest briljante uitvinder die de wereld ooit heeft gekend. Het lichtspectrum komt nagenoeg overeen met daglicht van de zon zowel qua continu spectrum als proporties van lichtfrequenties. Het soort fotonen komt overeen met die van zonlicht waardoor net als bij zonlicht, er energieoverdracht plaats vindt. Met een extreem hoge efficiency van 75% (stroomomzetting in licht) kan deze lamp qua verbruik met gemak de concurrentie aan met LED verlichting.  De lamp heeft een ongekend lange levensduur van 20.000 branduren met gelijkblijvende lichtkwaliteit! Al met al een unieke combinatie van eigenschappen.

Voor de mens biedt de Natural Daylight – Health dezelfde voordelen als daglicht zonder de nadelen er van. Het voor de mens schadelijke ultra violet- en infrarood licht is namelijk grotendeels uit het licht gefilterd. De mens ervaart onder dit licht de volgende voordelen:

-        Aanmaak van vitamine D3. Met name bij ouderen en bij donkere huidkleur is vaak sprake van een D3 tekort. 95% van onze vitamine D3 behoefte wordt ingevuld door het lichaam dat zelf D3 aanmaakt in de huid als deze aan daglicht wordt blootgesteld.

-        Herstel van dag-nacht ritme (circadiaans ritme) door het balanceren van de serotonine- en melatonine huishouding. Mensen die weinig aan daglicht zijn blootgesteld, kampen vaak met een verstoord dag-nachtritme.

-        Verhoogt energie en alertheids-niveau. Door de energieoverdracht van het licht, voelen mensen zich prettig, vitaal en alert. Bij fysieke inspanning en training wordt een hogere prestatie geleverd.

-        Verbetert contrast en kleurwaarneming. Bepaalde activiteiten kunnen beter uitgevoerd worden bij een verhoogd contrast. Mensen met verminderde oogfunctie ervaren bijvoorbeeld dat het lezen van teksten (boek, krant, e.d.) gemakkelijker gaat. Bij visuele kwaliteitscontroles is voldoende licht en een hoog contrast van cruciaal belang in combinatie met een medewerker die alert is.

-        Een rustiger omgeving door stabiel licht. De meeste lichtbronnen produceren licht dat door de frequentie van 50 Hz van het stroomnet zich kenmerkt door een flikkering die als onaangenaam wordt ervaren en op den duur vermoeidheid en klachten kan veroorzaken.

Bovenstaande effecten leiden ertoe dat mensen zich prettiger voelen en beter in staat zijn om te functioneren, hun werk te doen of te presteren. Dat uit zich op vele manieren zoals:

-        Lager ziekteverzuim

-        Langere concentratieboog

-        Verlaagd stress niveau

-        Actiever gedrag overdag en verhoogde productiviteit

-        Minder onrust ’s nachts door geharmoniseerd dag-nacht ritme

-        Hoger kwaliteit van werk door verhoogde alertheid en betere werkplekverlichting

De lamp is eenvoudig te installeren en heeft in een normale omgeving  alleen een stabiele reguliere stroomaansluiting nodig. Er zijn dus meestal geen aanpassingen in de meterkast nodig en dus geen extra rompslomp en -kosten. Vanaf januari 2016 is er een nieuw model beschikbaar dat, i.p.v. ophanging,  eenvoudig en veilig op de grond geplaatst kan worden.

De Natural Daylight – Health is van nut in alle situaties waarbij mensen (planten en dieren) te weinig aan daglicht zijn blootgesteld. De lamp kan eenvoudig geplaatst worden in huiskamers (van zorginstellingen), kantines, kunsthallen, stadions, werkplaatsen, yoga-, wellness- en/of sportcentra, strandkamers, fotostudio’s, dierenverblijven, therapeutische centra, etc., etc..

Voor meer informatie en contact zie onze website www.gaiaproducts.nl. Voor praktijkervaringen in de zorgsector kunt u ook contact opnemen met mw. Ilse Achterberg van www.worldwidesnoezelen.com .

Lees 2414 keer

Random

Algemene informatie

Login