• Het SnoezelRijk onderdeel van WorldWideSnoezelen ontwerpt en richt snoezelruimtes in

  Het SnoezelRijk onderdeel van WorldWideSnoezelen ontwerpt en richt snoezelruimtes in

  Worldwidesnoezelen.com speelt met de introductie van de nieuwe website www.hetsnoezelrijk.nl in op de toenemende vraag naar betaalbare materialen voor de inrichting van snoezel- en zintuigbelevingsruimten. Lees meer.
 • Opleiding, training, workshop, lezing, coaching en adviseren

  Opleiding, training, workshop, lezing, coaching en adviseren

   In dit overzicht vindt u alle opleidingen, trainingen, workshops en alle andere activiteiten die WorldWideSnoezelen organiseerd. Indien u speciale wensen heeft, geef dit aan en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.  Lees meer.
 • Afgeronde projecten door WorldWideSnoezelen

  Afgeronde projecten door WorldWideSnoezelen

  Bekijk hier een compilatie van afgeronde projecten Take a look at a compilation of completed projects. Lees meer.
 • Daglichtlamp effectief in de zorg en werkomgeving

  Daglichtlamp effectief in de zorg en werkomgeving

  De “Natural Daylight – Health” (NDH) van Gaia Products is een unieke daglichtlamp die nieuwe mogelijkheden biedt in de zorgsector. Lees meer.
 • Het Snoezelcentrum; het grootste zintuigparadijs

  Het Snoezelcentrum; het grootste zintuigparadijs

  Het Snoezelcentrum is het grootste verhuurbare snoezelparadijs voor zintuigbeleving in Nederland en Europa. Lees meer.
 • 3D Blacklight posters

  3D Blacklight posters

  NIEUW! WorldWideSnoezelen heeft vanaf nu de mogelijkheid om elke afbeelding in fluorkleuren te laten drukken. De fluor afbeelding licht op in een blacklight ruimte. Zodra je een speciaal mee geleverd brilletje op zet komt de afbeelding nog meer tot leven om dat hij dan in 3D verschijnt.  Lees meer.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Nieuwste artikelen

 • Het ontwerpen van adviesfiches voor snoezelmateriaal; Een ergotherapeutisch en creatief proces
 • Middagsymposium Onderzoeksresultaten Strandkamer
 • De landen die WorldWideSnoezelen heeft getraind

Door Elke Roox

Ondanks bewezen positieve effecten wordt snoezelen weinig gebruikt in de thuissituatie, vaak omwille van hoge aankoopkosten van de materialen. Een verhuurdienst van snoezelmateriaal wil op deze behoefte inspelen en zocht een ondersteunend adviesproduct voor het snoezelen in de thuisomgeving.

Lees meer.

Op dinsdag 7 maart 2017 organiseert WorldWideSnoezelen.com in samenwerking met Vreugdehof een middagsymposium:

 ‘Kwaliteit van leven doet leven’ Lees meer.

Het Snoezelcentrum; het grootste zintuigparadijs

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Snoezelcentrum is het grootste verhuurbare snoezelparadijs voor zintuigbeleving in Nederland en Europa.

Voor alle cliënten, van jong tot oud, met een verstandelijke beperking, meervoudige handicap, dementie, autisme, etc. is het een wereld vol verwondering en belevenis. Een unieke wereld vol met zintuig stimulerende materialen waar alles mag en niets moet.

De inrichting van het Snoezelcentrum bestaat uit 7 verschillende ruimtes. Iedere ruimte heeft een eigen thema en is een wondere wereld op zichzelf. Alle inrichtingen, de decors, het spelmateriaal en de activiteiten zijn gericht op zintuiglijke stimulering. Naast cliënten een positieve belevenis te willen bieden, is het ook ons doel dat het Snoezelcentrum ook voor de ouders, familie, partners en begeleiders een verrassende en onvergetelijke belevenis wordt.

Dankzij de grote variatie aan zintuig stimulerende activiteiten kan iedere cliënt zelf zijn eigen keuzes maken wat te doen, wat te zien en wat te beleven. Het aanbieden van prikkels om iemand bewust te maken van zijn omgeving, hem/haar uit te dagen daar iets mee te doen en contact te maken met een ander en de omgeving. Een bezoek aan het Snoezelcentrum is een unieke beleving die past bij alle individuele wensen en mogelijkheden. Er is een goede balans tussen actie en rust.

Het Snoezelcentrum is er voor alle mensen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen die baat hebben bij rustige activiteiten gericht op zintuiglijke stimulering. In de verschillende snoezelruimten kan onderscheid gemaakt in bezoekersgroepen, de omgevingsfactoren waaronder de belichting, het geluid en de keuze van muziek kunnen op de bezoekersgroep worden afgestemd.

Het Snoezelcentrum is vanaf 13 november 2014 open voor publiek. U kunt samen met uw cliënten ervaren wat het Snoezelcentrum allemaal te bieden heeft. Een gezellige ochtend of middag weg in een prachtige en rustgevende omgeving. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Lees 4223 keer

Random

Algemene informatie

Login