Het ontwerpen van adviesfiches voor snoezelmateriaal; Een ergotherapeutisch en creatief proces

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Door Elke Roox

Ondanks bewezen positieve effecten wordt snoezelen weinig gebruikt in de thuissituatie, vaak omwille van hoge aankoopkosten van de materialen. Een verhuurdienst van snoezelmateriaal wil op deze behoefte inspelen en zocht een ondersteunend adviesproduct voor het snoezelen in de thuisomgeving.


Het ontwerpproces is opgebouwd volgens de principes van creative design thinking.
Aan de hand van een literatuuronderzoek en een marktonderzoek zijn er criteria opgesteld waaraan het adviesproduct moet voldoen. Via een brainstorm zijn ideeën verzameld om het product uit te werken. Uit alle gegenereerde ideeën is gekozen om een adviesfiche te ontwerpen. De verschillende prototypes zijn getest en geëvalueerd om zo tot de uiteindelijke opmaak te komen.
De adviesfiches zullen door een verhuur- en adviesdienst voor snoezelmaterialen aangeboden worden en bieden ondersteuning voor professionele en niet-professionele verzorgers.
Het ontwerpen van deze ondersteunende fiches zijn een goede stap in de evolutie naar meer en efficiënter gebruik van snoezelen in de thuissituatie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor het volledige onderzoeksverslag

Lees 1247 keer