Snoezelen seminar bij Stichting De Leederwon in Betzdorf, Luxemburg

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Zaterdag 10 mei was er door de Stichting De Leederwon in Betzdorf, Luxemburg een seminar/congres georganiseerd over Snoezelen.

 

De Stichting De Leederwon (= Ladderwagen, een boeren wagen met aan de zijkant een houten ladder) is een manege /paardenrijschool die zich bezig houdt met het zg. Huifbedrijden. Huifbedrijden is bedacht en ontwikkeld door Johan Roelofsen uit Bennekom.

Peter Aendekerk is de oprichter van de stichting De Leederwon en heeft het concept van het huifbed rijden in Luxemburg geïntroduceerd

Wat is huifbed rijden ?

 

huifbedrijden

Ernstig Meervoudig Beperkte kinderen en volwassenen zijn vaak niet in staat om zelfstandig op een paard te zitten. De huifbedden van de Manege zonder Drempels zijn speciaal voor hen ontworpen door Johan Roelofsen. In een rijdend frame lopen twee paarden naast elkaar. Direct boven de paarden is een ligdoek gespannen dat hun ruggen net raakt. Hierdoor is er direct contact tussen de berijder en de paarden. Het voelt warm aan en het ruikt lekker en het stimuleert allerlei lichaamsfuncties. Bovendien zorgen onze medewerkers voor een goede positionering en ondersteuning van het lichaam. De willekeurige bewegingen van de paardenruggen zorgen voor een ontspannende massage.

 

Op dit Seminar waren ca. 80 deelnemers uit Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Ad Verheul, één van de grondleggers van het Snoezelen heeft de deelnemers meegenomen in ontwikkeling van het Snoezelen/Multi-Sensory Environment in de laatste 40 jaar. Voor veel deelnemers was dit voor de eerste keer dat zij met Snoezelen in aanraking kwamen.

Ook Math Hansen, ontwikkelaar van het zg. Muziekwaterbed was op dit Seminar aanwezig om de deelnemers het Muziekwaterbed te laten ervaren.

Het ligt in de bedoeling van de Stichting De Leederwon om in de manegehal een Snoezelruimte te gaan bouwen waar ook het Muziekwaterbed van Mat Hansen een plaats krijgt. Zo mogelijk zullen nog vervolgseminars georganiseerd worden.

Voor verdere informatie:

http://leederwon.blogspot.nl/p/blog-page.html

http://www.drijvendekracht.com/math-hansen

http://www.3ml.nl/gemist.php?id=716

http://www.slaapstudioheel.nl/exclusief-bij-ons/muziekbed-math-hansen/

http://www.manege-zonder-drempels.nl/

www.isna-mse.org

ad1

ad2

DSC 0994

DSC 0008

DSC 0014

 

 

Lees 2321 keer