×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 2 niet laden

Auteurs en publicaties (16)

'My sensory book' is verschenen in november 2008. Geschreven door Lauren H. Kerstein. 

Kok W, Pater J, Choufour J. Snoezelen. Amsterdam: Bernadus Expertisecentrum/Fontis, 200.

Nivel/Waerethove. Het begeleiden van mensen met dementia die depressief of apatisch zijn. Utrecht: Nivel, 2004

Publicaties over Snoezelen door Julia van Weert
Publications about Snoezelen from Julia van Weert

Onderstaand leest u het artikel over Ilse Achterberg en WorldWideSnoezelen.com dat in de Gooi en Eemlander van 30 maart 2005 is verschenen;

"Snoezelen verovert de wereld"
Ilse Achterberg prikkelt zintuigen van verstandelijk beperkte mensen

Het artikel is geschreven door Simone Stevens.

G. Bloemendal

Gert Bloemendal heeft als activiteitenbegeleider en hoofd van de activiteitensector in een aantal verpleeghuizen gewerkt. Tegenwoordig is hij als coördinator verbonden aan de deeltijd middelbare beroepsopleiding voor activiteitenbegeleiding (mbo-ab) en de afdeling bij- en nascholing van de Sector Opleidingen tot Sociale Arbeid (SOSA) van de Hogeschool Haarlem, afd. Zwolle.

Hier vindt u informatie over de boeken van Gert Bloemendal

Het vakmagazine voor verpleegkundigen; Nursing besteedt in haar septembernummer aandacht aan het initiatief van WorldWideSnoezelen.com!. Hieronder leest u de tekst van deze recentie.

1

 

In de ouderenzorg wordt regelmatig gewerkt met aroma's omdat dementerende ouderen de geurtjes lekker vinden en ze herinneringen aan vroeger oproepen.
Soms wordt wel gezegd dat onrustige ouderen er kalmer van worden of aroma's een positieve invloed hebben op sombere ouderen. Maar is dat ook zo?

Belevingsgerichte begeleiding is een vorm van begeleiden waarin de gevoelens van de cliënt en diens hulpvraag centraal staan. Het is een methode die wordt toegepast in diverse werksoorten zoals de thuiszorg, de zorg voor verstandelijk gehandicapte mensen (snoezelen), maar ook binnen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en in de ouderenzorg.

Pagina 1 van 2