• Het SnoezelRijk onderdeel van WorldWideSnoezelen ontwerpt en richt snoezelruimtes in

  Het SnoezelRijk onderdeel van WorldWideSnoezelen ontwerpt en richt snoezelruimtes in

  Worldwidesnoezelen.com speelt met de introductie van de nieuwe website www.hetsnoezelrijk.nl in op de toenemende vraag naar betaalbare materialen voor de inrichting van snoezel- en zintuigbelevingsruimten. Lees meer.
 • Opleiding, training, workshop, lezing, coaching en adviseren

  Opleiding, training, workshop, lezing, coaching en adviseren

   In dit overzicht vindt u alle opleidingen, trainingen, workshops en alle andere activiteiten die WorldWideSnoezelen organiseerd. Indien u speciale wensen heeft, geef dit aan en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.  Lees meer.
 • Afgeronde projecten door WorldWideSnoezelen

  Afgeronde projecten door WorldWideSnoezelen

  Bekijk hier een compilatie van afgeronde projecten Take a look at a compilation of completed projects. Lees meer.
 • Daglichtlamp effectief in de zorg en werkomgeving

  Daglichtlamp effectief in de zorg en werkomgeving

  De “Natural Daylight – Health” (NDH) van Gaia Products is een unieke daglichtlamp die nieuwe mogelijkheden biedt in de zorgsector. Lees meer.
 • Het Snoezelcentrum; het grootste zintuigparadijs

  Het Snoezelcentrum; het grootste zintuigparadijs

  Het Snoezelcentrum is het grootste verhuurbare snoezelparadijs voor zintuigbeleving in Nederland en Europa. Lees meer.
 • 3D Blacklight posters

  3D Blacklight posters

  NIEUW! WorldWideSnoezelen heeft vanaf nu de mogelijkheid om elke afbeelding in fluorkleuren te laten drukken. De fluor afbeelding licht op in een blacklight ruimte. Zodra je een speciaal mee geleverd brilletje op zet komt de afbeelding nog meer tot leven om dat hij dan in 3D verschijnt.  Lees meer.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Nieuwste artikelen

 • Het ontwerpen van adviesfiches voor snoezelmateriaal; Een ergotherapeutisch en creatief proces
 • Middagsymposium Onderzoeksresultaten Strandkamer
 • De landen die WorldWideSnoezelen heeft getraind

Door Elke Roox

Ondanks bewezen positieve effecten wordt snoezelen weinig gebruikt in de thuissituatie, vaak omwille van hoge aankoopkosten van de materialen. Een verhuurdienst van snoezelmateriaal wil op deze behoefte inspelen en zocht een ondersteunend adviesproduct voor het snoezelen in de thuisomgeving.

Lees meer.

Op dinsdag 7 maart 2017 organiseert WorldWideSnoezelen.com in samenwerking met Vreugdehof een middagsymposium:

 ‘Kwaliteit van leven doet leven’ Lees meer.

Welkom bij World Wide Snoezelen

Beoordeel dit item
(15 stemmen)

Wat is WorldWideSnoezelen.com?

WorldWideSnoezelen.com is een informatieve website over Snoezelen en zintuigbeleving. De doelstelling is om alle beschikbare informatie over Snoezelen van over de gehele wereld beschikbaar te maken op één centrale plaats. De site is voor iedereen vrij toegankelijk en maakt het zoeken naar informatie over de toepassing van zintuigactivering voor verschillende doelgroepen eenvoudiger.

Waarom WorldWideSnoezelen.com?Ilse achterberh

Voor meer dan 25 jaar ben ik zelf actief als activiteitenbegeleidster. Het Snoezelen als benaderingswijze heb ik zelf toepast voor diep demente ouderen en kinderen met een geestelijke handicap en/of ernstige leerachterstand.

In de afgelopen jaren heb ik vele nationale en internationale trainingen, workshops en lezingen mogen geven. Allemaal met het doel anderen te laten leren van mijn ervaringen met Snoezelen. Langzamerhand werd het mij meer en meer duidelijk dat er velen over de gehele wereld fantastische resultaten bereiken met het Snoezelen. Ook het aantal doelgroepen, waarbinnen Snoezelen als benaderingswijze wordt toegepast, is de afgelopen jaren enorm toegenomen.

Maar,......tot mijn grote verbazing weet bijna niemand wat anderen doen, leren, ervaren, weten en kunnen. Het resultaat is dat men overal op wereld als het ware telkens het wiel opnieuw aan het uitvinden is. Deze situatie is niet bepaald helpend voor een verdere ontwikkeling en toepassing van het Snoezelen.

De oorzaak
En de oorzaak is duidelijk; een gebrek aan informatie en leerervaringen, waar anderen weer op verder kunnen borduren. Dit laatste is met name belangrijk aangezien de roep om wetenschappelijk bewijs van de effecten van Snoezelen en zintuigactivering steeds luider wordt.

De oplossing
En dat is nu wat ik met deze website en platform wil veranderen: "van elkaar leren door met elkaar informatie te delen".

Mijn missie en van Worldwidesnoezelen!

Het is mijn doel het Snoezelen en zintuigbeleving als een filosofie zoveel als mogelijk wereldkundig te maken en daarmee een bijdrage te leveren aan de wereldwijde acceptatie van het Snoezelen als een benaderingswijze.

Daartoe wil ik anderen stimuleren informatie onderling te delen, te discussiëren en van elkaar te leren zodat wij gezamenlijk de toepassingen van Snoezelen verder kunnen ontwikkelen en verbeteren. Niet ter glorie van ons zelf, maar ten bate van al die patiënten die het zo verdienen een meer menswaardig bestaan te leven. Het is mijn en onze opdracht hen daarbij zo veel als mogelijk te helpen.

Ik hoop dat deze website ook jou weer verder kan helpen in de ontwikkeling en toepassing van het Snoezelen!.

Wordt ook een ambassadeur van het Snoezelen!

Ilse Achterberg


Activiteitenbegeleidster, initiatiefnemer van WorldWideSnoezelen.com 

Volg ons ook op Facebook, YouTube of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ons met je vraag. 

Wil je meer weten over de Snoezelervaring en achtergronden van Ilse? Klik Hier

Lees 224883 keer
Meer in deze categorie: « Welkom Merry Christmas »

Random

Algemene informatie

Login