Pictures (foto's) Snoezelpraktijk in Verpleeghuis Bernardus Amsterdam (Dutch text)

Rate this item
(0 votes)

Het verpleeghuis van Bernardus bestaat uit vier afdelingen met ieder een eigen specialisme: Mimosahof, Rozenhof, Irishof en Varenhof.


Mimosahof biedt plaats aan dertig bewoners. De meesten van hen hebben als gevolg van hun ziekte of handicap 24 uur per dag verpleging nodig. Tien van de dertig bewoners zijn in Mimosahof voor revalidatie. Acht bewoners verblijven er na een hersenbloeding en de daarop volgende behandeling in het ziekenhuis. Na acht weken gaan zij meestal weer naar huis.


Irishof huisvest dertig mensen die lichamelijke én psychische klachten hebben. Zij zijn voor hun herstel gebaat bij een gestructureerde omgeving.

 


De achtendertig bewoners van Varenhof verkeren in een vergevorderd stadium van dementie. Hun zorg is daarom ook individueel gericht. Een veel gehanteerde methode hierbij is snoezelen. Hierdoor komen mensen weer meer in contact met de wereld om hen heen.
In Rozenhof wonen dertig ouderen die nog in de eerste stadia van dementie verkeren. Zij hebben nog contact met de wereld en de mensen om zich heen. Op deze afdeling is de verzorging groepsgericht. Bewoners helpen bijvoorbeeld mee met de huishouding en doen nog veel dingen samen.

In deze publicatie krijgt u d.m.v. divers fotomateriaal een goede indruk van de Snoezelpraktijk in Bernardus te Amsterdam. U kunt ook doorlinken naar de website van Bernadus (Fontis) voor meer informatie!

1. De locatie Bernardus Amsterdam

 

 

2. Het Snoezelen in de praktijk

 

 

 

3. De Snoezelruimtes in Bernardus

 

 

 

Wil je meer informatie over Bernardus?

 Klik dan hier of op de bovenstaande locatiefoto\'s om naar hun Website te gaan

 

Read 19788 times